paulyesther.reismee.nl

Shaanxi

Weer een vlucht genomen, in 1,5 uur vliegen naar Xian (met bus had dit 2 dagen gekost). Xi'an is een grote stad maar met karakter. Het heeft een grote muur om het stadscentrum, paar monumentale gebouwen en levendige moslimwijk. Maar bovenal bekend om het terracottaleger.

Erg bekend fenomeen maar toch een paar voor ons interessante nieuwe feitjes. Gebouwd 200 jaar vC. Ruim 700.000 arbeiders hebben meegewerkt, die allemaal gedood werden, om de locatie geheim te houden. Pas in 1974 herontdekt door een boer op zoek naar waterbronnen. Er zijn 9.000 beelden gevonden, nog veel onder de grond en naar schatting is men nog 70 jaar bezig om de puzzelstukjes aan elkaar te plakken.

Het leger hebben we bekeken als onderdeel van een toer. Andere 2 onderdelen waren de graftombe van de keizer en de opgraving van een 6000 jaar oud dorp. Met name de graftombe was een groot succes. De gids Jaja (engelse naam lady jaja) had vooraf al benadrukt dat de graftombe niet toegankelijk was en dus een heuvel die alleen van afstand gefotografeerd kon worden. Maar ja het was included in the programm so...... Daar aangekomen spoorde ze iedereen aan fotos te nemen zodat we weer snel de bus in konden. Wel een lekker kort onderdeel van het programma.

Een zonnige zondag uitgekozen om de heilige berg Hua Shan te beklimmen. Samen met ons nog 1000-en andere Chineze toeristen. Bijzonder mooie berg, vanuit het niets steil omhoog (met bekende trapjes en kabelbaan). Onze reisgenoten met wie we de taxi deelden, kwamen er in de kabelbaan achter dat ze nog steeds hoogtevrees hadden. Weer een mooie en drukke wandeling.

Laatste dagje in Xi'an als echte Nederlanders in de regen gefietst op de stadsmuur. Daarna met de nachttrein naar Beijing. Erg luxe en comfortabele manier van reizen. Softsleepers en met 4 personen in een couchette. En toen waren er nog maar 5 daagjes over voor Beijing en omgeving.

Ada

Het blijven letterlijk "ver-van-mijn-in-Soesterberg-staand-bed-verhalen" maar oh zo mooi en boeiend, ook de foto's blijven oh en ah en lachmomenten.
Ik zelf vind het wel fijn dat jullie weer deze kant uitkomen.

geniet nog lekker een aantal dagen in Beijing - let op de fietsers en daarna .... een snelle goede en veilige reis terug.

Josien

Jeetje wat n heerlijke reis maken jullie toch. Steeds weer mooie nieuwe indrukken & avonturen. Erg leuk om te lezen. We zien jullie snel weer. Lfs

Jeanet

Mooie reis maken jullie. Leuk dat we een beetje mee kunnen lezen en kijken en dus lekker jaloers kunnen worden,
Groet,
Jeanet

Opa van der Heyden

Eind verhaal.
Wat een verhaal en wat een indrukken.
Kom gezond weer thuis.
Opa Lourens.